Hjälp med bolaglagsförsäljning

Du som har ett företag hamnar någon gång i en situation där du måste anlita någon som hjälper till med bolagsförsäljning. Det kan vara att du ska gå i pension och ska överlåta verksamheten till någon i familjen eller att du vill ha hjälp att hitta den perfekta köparen. Du kanske blivit sjuk och därför inte kan ha kvar din verksamhet. Det kan också vara så att verksamheten går dåligt och då kan det räcka med att verksamheten får en ny ägare som tänker annorlunda för att få fart på den igen.

Vem hjälper till med bolagsförsäljning?

När du vet med dig att du måste göra en bolagsförsäljning, är det en företagsmäklare du ska kontakta. Det finns många företag att välja mellan om du behöver en företagsmedlare, det bästa sättet är att titta på nätet, se om det finns något företag i närheten av där du har din verksamhet. Jämför de olika företagsmäklare som finns, och kontakta ett par av dem, för att ställa frågor innan du bestämmer dig. En företagsmäklare är proffs när det gäller bolagsförsäljning och hjälper dig att hitta en perfekt efterträdare.

Tänka på vid en bolagsförsäljning

Det kan vara ett svårt beslut att göra en bolagsförsäljning av sitt älskade företag, och då behöver du givetvis den bästa hjälp du kan få. Du kan ställa dina frågor till den företagsmäklaren du valt, frågor som till exempel: Vad kan mitt företag vara värt? Hur ska en rätt köpare som känns seriös hittas? Om du har personal finns givetvis en oro om vad som händer med dem, vill den nya ägaren behålla dem, eller vill han/hon anställa personer som finns i familjen, eller andra som han/hon vill starta det nya företaget tillsammans med. Företagsmäklaren är med dig och hjälper dit ända fram tills affären är avklarad och både du och den som köpt din verksamhet är överens och nöjda med affären. Det tar ungefär sex till åtta månader innan en försäljning är avklarad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *